Søk i denne bloggen

tirsdag 22. mai 2012

Stillheten senker seg

Eksamensperioden er i gang, og i skolens korridorer forsvinner nervøs stemning og latter inn i klasserommene etterhvert som tidspunktet nærmer seg. I VG2-klassen min sitter 2/3 igjen og leser til prøve. Enten er de ferdige med sin skriftlige eksamen, eller så har de godt over en uke på seg. Noen få skal først ha muntlig eksamen i juni.

I morgen skal elevene testes i delmål innefor romantikken. Noen leser i læreboka, andre leser på nettet. Delmåelen styrer det de skal forberede seg på. Det er helt stille. Noen smiler litt, noe som antagelig er et tegn på at noe annet enn romantikken har deres fokus. Det får bli deres ansvar akkurat nå.

I følge min egen halvårsplan, skulle vi hatt prosjektjobbing på denne tida, med valgfri vurderingsform og mye annen morro. Film, tegneserie, foredrag og dramatisering skulle skape litt variasjon og mulighet for å vise kreative evner. Men den gang ei. Klassen ba om å få en "vanlig" prøve, fordi det var så stort press og mange prosjekter på gang i andre fag. Så da ble det en mellomting, eller kanskje ikke helt det en gang. I morgen skal noen ha (fy fy) skriftlig prøve i kompetansemål knyttet til kunst og kultur, og noen skal ha muntlig høring om det samme.

I VG3 blir det flere timer å ta av, og jeg gleder meg til den mer moderne delen av pensum. Det blir lettere å engasjere og provosere. Vi skal bruke flere timer til muntlig aktivitet, og vi skal trene mer på muntlig eksamen og presentasjonsteknikker. Jeg er spent på hvrdan revisjonen av faget blir. Jeg sliter hvert år med å få godt nok grunnlag til tre karakterer på fire skoletimer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar